Pestrost potravin, které konzumujeme, je důležitá. To platí io mase, neboť každé nám nabízí trochu jinou škálu výživných látek. Od naší milé paní ředitelky ze školky jsme „náhodou“ dostali domácí králičí maso, které je prý jedno z nejzdravějších a nejchutnějších druhů masa. A tak vznikl také tento jednoduchý recept.
⏲ Doba přípravy
15 minut, 5 – 10 hodin vaření v pomalém hrnci
📝 Potřebujeme
- 1 králík
- 8 stroužků česneku (nešetřete)
- Dochucovadla: rozmarýn, sůl, pepř mletý, kurkuma, případně bobkový list
- Olivový olej
👩🍳 Postup
Králíka očistíte, naporcujte na menší části a vložte do hrnce pro pomalé vaření. Přidejte očištěný a na kousky nakrájený česnek a všechny koření, lžíci olivového oleje a vše dobře promíchejte. Kořeními nešetřete, česnek a romarín pomohou minimalizovat specifickou vůni masa. Na konec maso dostatečně podlijte vodou a vařte. Na nižším stupni 9-10 hodin, na vyšším stupni stačí i 5 hodin.