Několik let dozadu jsme si zvykli připravovat jídla i podle receptů od Antonie Mačingové. Tento recept je inspirován jejím mrkvovým perkeltem.
⏲ Doba přípravy
15 minut, 20 minut vaření
📝 Potřebujeme
- 500g mrkve
- 4-5 ks petržele
- 2 cibule
- Dochucovadla: Cocos Aminos omáčka, mletý rozmarýn, mletý kmín
- Ghí máslo a Olivový olej
👩🍳 Postup
Očistěte si cibuli, nakrájejte ji na malé kousky a vložte se lžící másla do hrnce. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na tenké kroužky. Orestujte cibuli a po pár minutách přidejte také kořenovou zeleninu. Přidejte dochucovadla, pár minut ještě restujte a nakonec mírně podlijte vodou a polijte olivovým olejem. Hrnec zakryjte poklicí a nechte dusit na mírném ohni zhruba 15 minut do změknutí zeleniny.