+420 775 036 439

martina@dobrenavyky.cz

re větší pestrost jídelníčku jsme se rozhodli čas od času zařadit i červené maso. K tomuto receptu nás inspirovala souseda Mirka, expertka na hovězinu, která na nedávné oslavě svého syna připravila velmi chutné stew. Děkujeme. 🙂

⏲ ​​Doba přípravy

20 minut, 6 – 8 hodin vaření v pomalém hrnci (případně cca 2h v troubě na 180°C.)

📝 Potřebujeme

  • 500g kvalitního hovězího masa s Bio chovu (např. stehno, nepravá svíčková)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • ½ dýně
  • 6 mrkví
  • Rajčatový protlak z Itálie (dobrovolný)
  • Dochucovadla: sůl, pepř mletý, kurkuma, majoránka, bobkový list
  • Olivový olej

👩‍🍳 Postup

Očistěte maso, nakrájejte ho na větší kostičky a vložte do hrnce pro pomalé vaření. Přidejte na větší kousky nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek, přidejte rajčatový protlak, koření a 2 lžíce olivového oleje. Vše dobře promíchejte, dostatečně podlijte vodou a nechte vařit v pomalém hrnci na vyšší stupeň zhruba 6 – 8 hodin. Pokud se rozhodnete pro pečení pokrmu v troubě, můžete maso před pečením orestovat na pánvi, aby se zatáhlo a zeleninu s rajčatovým protlakem přidat do hrnce až ve druhé polovině pečení.

Martina

Pomáhám lidem odhalit příčiny jejich zdravotních potíží a obnovit rovnováhu těla i mysli pomocí přírodní medicíny a dobrých návyků ve stravování a životním stylu. Věřím, že přirozená řešení v harmonii s tělem, bez zbytečné chemie, mají smysl.