re větší pestrost jídelníčku jsme se rozhodli čas od času zařadit i červené maso. K tomuto receptu nás inspirovala souseda Mirka, expertka na hovězinu, která na nedávné oslavě svého syna připravila velmi chutné stew. Děkujeme. 🙂
⏲ Doba přípravy
20 minut, 6 – 8 hodin vaření v pomalém hrnci (případně cca 2h v troubě na 180°C.)
📝 Potřebujeme
- 500g kvalitního hovězího masa s Bio chovu (např. stehno, nepravá svíčková)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- ½ dýně
- 6 mrkví
- Rajčatový protlak z Itálie (dobrovolný)
- Dochucovadla: sůl, pepř mletý, kurkuma, majoránka, bobkový list
- Olivový olej
👩🍳 Postup
Očistěte maso, nakrájejte ho na větší kostičky a vložte do hrnce pro pomalé vaření. Přidejte na větší kousky nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek, přidejte rajčatový protlak, koření a 2 lžíce olivového oleje. Vše dobře promíchejte, dostatečně podlijte vodou a nechte vařit v pomalém hrnci na vyšší stupeň zhruba 6 – 8 hodin. Pokud se rozhodnete pro pečení pokrmu v troubě, můžete maso před pečením orestovat na pánvi, aby se zatáhlo a zeleninu s rajčatovým protlakem přidat do hrnce až ve druhé polovině pečení.