Husté rozmixované polévky nejen zahřejí žaludek, ale jsou i ideální zdroj energie a vitamínů v zimním období.
⏲ Doba přípravy
15 minut, 30 minut vaření
📝 Potřebujeme
- 1 celer
- 1 – 2 ks fenyklu
- 1 cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
- 1 lžíce Ghí másla
- 1 čajová lžička Ume octa (dobrovolné)
- Dochucovadla: sůl, pepř mletý, mletý kmín, mletý fenykl, bobkový list
- Na ozdobu: avokádový olej
👩🍳 Postup
Do hrnce vložte na kousky nakrájenou cibuli s česnekem a ghí máslo a nechte chvíli odstát. Mezitím si očistěte a nakrájejte na malé kousky celer a fenykl. Začněte restovat cibuli s česnekem a po chvíli přidejte veškerou nakrájenou zeleninu. Po pár minutách restování přidejte všechny koření, zalijte vodou (asi 1cm nad úroveň zeleniny) a vařte asi 20 min. Po dovaření vytáhněte bobkový list a polévku dobře rozmixujte. Na talíři ji můžete ochutit avokádovým olejem.