+420 775 036 439

martina@dobrenavyky.cz

Husté rozmixované polévky nejen zahřejí žaludek, ale jsou i ideální zdroj energie a vitamínů v zimním období.

⏲ ​​Doba přípravy

15 minut, 30 minut vaření

📝 Potřebujeme

  • 1 celer
  • 1 – 2 ks fenyklu
  • 1 cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce Ghí másla
  • 1 čajová lžička Ume octa (dobrovolné)
  • Dochucovadla: sůl, pepř mletý, mletý kmín, mletý fenykl, bobkový list
  • Na ozdobu: avokádový olej

👩‍🍳 Postup

Do hrnce vložte na kousky nakrájenou cibuli s česnekem a ghí máslo a nechte chvíli odstát. Mezitím si očistěte a nakrájejte na malé kousky celer a fenykl. Začněte restovat cibuli s česnekem a po chvíli přidejte veškerou nakrájenou zeleninu. Po pár minutách restování přidejte všechny koření, zalijte vodou (asi 1cm nad úroveň zeleniny) a vařte asi 20 min. Po dovaření vytáhněte bobkový list a polévku dobře rozmixujte. Na talíři ji můžete ochutit avokádovým olejem.

Martina

Pomáhám lidem odhalit příčiny jejich zdravotních potíží a obnovit rovnováhu těla i mysli pomocí přírodní medicíny a dobrých návyků ve stravování a životním stylu. Věřím, že přirozená řešení v harmonii s tělem, bez zbytečné chemie, mají smysl.